>

EFT - Nieuwbalans

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Methodieken

Emotiemanagement leert u hoe emoties ontstaan, hoe ze zich vastzetten in het energetische lichaamssysteem en hoe u ze oplost.

Bij emotiemanagement maken we gebruik van energetische en mentale technieken om emoties op te sporen en te neutraliseren. Wij gebruiken Emotional Freedom Techniques (EFT) en Tapas Acupressure Technique (TAT).

EFT- Emotional Freedom Techniques
EFT is een uiterst doeltreffende methode om u in balans te brengen. Met de eenvoudig aan te leren technieken ontdekt u welke emoties belemmerend zijn, hoe u emotionele blokkades opspoort en hoe u ze oplost.
Het klinkt als een wonder: in no time af van je allergie, migraine, slapeloosheid of spinnenfobie. Voorgoed vrij van angst, pijn en verdriet, en dat zonder al te veel moeite.

Het enige wat je hoeft te doen, is je meridianen bekloppen. Volgens EFT, een uit de VS overgewaaide therapie, ruim je zo blokkades uit de weg, die tot allerlei klachten kunnen leiden. Net als acupunctuur dus, maar dan zonder de naalden.
Net als acupuncturisten gaan EFT’ers er van uit dat het lichaam meridianen bevat waarlangs de energie kan stromen. Bij een blokkade stagneert de energie en dat kan fysieke en psychische problemen tot gevolg hebben. Door de acupunctuurpunten met de vingers te bekloppen, komt de stroom weer op gang. Tijdens het tappen dient de cliënt zijn probleem te benoemen, van rookverslaving en vliegangst tot hoofdpijn en burnout, en de emoties die daarbij horen. Eventueel volgt nog een ingewikkeld patroon van oogbewegingen en geluiden, en zie: na een paar ‘rondjes’ tappen vermindert de klacht. Met een beetje geluk verdwijnt hij zelfs als sneeuw voor de zon. Het werkt snel en effectief, het kost weinig moeite en past dus precies in de westerse tijdgeest, waarin we mentaal en lichamelijk welbevinden beschouwen als iets waar we recht op hebben.

TAT- Tapas Accupressure Technique
TAT is een genezingsmethode, ontwikkeld door Tapas Flemming. TAT werkt door vingers op een paar acupunctuurpunten te houden, een derde vinger ligt op het derde oog. De andere hand ligt op het achterhoofd.  In deze houding ga je door 7 stappen.
TAT is ontdekt door Tapas Flemming, destijds acupuncturiste.
Ze merkte dat mensen met haar methode niet 25 uur van de stof waarvoor ze allergisch waren hoefde te onthouden, en zelfs zich helemaal niet meer hoefde te onthouden van een stof.
Het grote voordeel van TAT is dat je je problemen kan oplossen zonder dat je precies weet waar ze vandaan komen.
TAT is bruikbaar voor alles waar je EFT ook kan gebruiken, d.w.z. trauma, fobie, negatieve overtuigingen, en bijv. lichamelijke klachten en uitermate geïndiceerd voor allergieën.
TAT werkt goed maar let wel dat bijv. een pijnlijke herinnering eerst sterker kan worden eer hij minder wordt. Dit in tegenstelling tot EFT. 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu